Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Nicolien Lohuis
Titel: S'MORES SKILLET
Ingrediënten:
Gerookte zoute karamelsaus: 100 GRAM KRISTALSUIKER 2eL WATER 100ml KOOKROOM 2el boter 2,5tl gerookt zout 300gr donkere chocolade callets (kleine druppels) 4el bourbon 300gr marsmallows 4el geroosterde hazelnoten fijngehakt 16 digestive volkorenkoekjes
Bereidingswijze:
Duur; voorbereiden 30 minuten. bereiden 30 minuten. Bereid een BBQ of grill voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 240Gr.C is bereikt. Maak eerst de gerookte karamelsaus door suiker en water op een zeer laag vuur langzaam te laten smelten. Probeer niet te roeren om kristalvorming te voorkomen. Verhit de gesmolten suiker net zo lang totdat deze goud begint te kleuren. Verhit in een andere pan ondertussen de kookroom en voeg deze aan de goudkleurige karamel toe (pas op spattende suikersiroop). Roer als laatste de boter en het gerookte zout door de karamelsaus. Verdeel de chocolade callets over de bodem van de gietijzeren skillet. Bedruppel met de bourbon en bedek met de marshmallows. Zet de gietijzeren skillet in de hete indirect ingestelde BBQ en bak totdat de chocolade gesmolten is en de marshmallows goudbruin geworden zijn. Besprenkel met de gerookte zoute karamelsaus en hazelnoten en serveer met volkoren koekjes om te dippen.
Stemmen: 0

Aantal keer bekeken: ?