Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Stem nu op dit recept!
Bedankt voor je stem, je mag 1 keer per 24 uur stemmen.
Inzender: Mathias Bernaert
Titel: Smokey mussels met frietjes (2pers)
Ingrediënten:
2 kg zeeuwse mosselen 1 grote ui 1 blad of bleekselder 1 prei 1 grote wortel 1laurier blaadje Gemalen mosterdzaad Peper 3 teentjes look Mirinwijn Vissaus Olijfolie 3 tot 4 grote aardappelen
Bereidingswijze:
Snijd alle groenten fijn. Spoel de mosselen 2 a 3 keer onder stromend water, maak dat al het zand weg gespoeld is. Schil de aardappelen en snijd in dunne frietjes ( ongeveer 1 cm), was en droog ze goed Verwarm de frietuur olie naar 170 graden en bak de frietjes een 1ste keer tot ze licht goudbruin zijn. Laat ze afkoelen in een potje met keukenpapier. Zet een gietijzeren skillet of wokpan op de hete kolen en verwarm de pot. Doe een scheutje olijfolie in de wok en stoof de ui en de look aan. Voeg de rest van de groenten toe en roer goed. Doe de mosselen in de pot samen met de kruiden, mirinwijn en vissaus en roer alles om. Doe wat rooksnippers in de kolen en sluit het deksel van de bbq. Laat roken tot alle mosselen open zijn, roer na 2 minuten om. Als de mosselen open zijn dan zijn ze klaar, dit duurt ongeveer 4 a 5 minuten. Bak de frietjes voor een 2de keer op 180 graden tot ze drijven en mooi goudbruin zijn.
Stemmen: 2107

Aantal keer bekeken: ?