Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Harm Veenemans
Titel: Zomer lasagne/ koud gerookte kruiden.
Ingrediënten:
1 bbq 1 conveggtor Verse rozemarijn en (Takje gedroogde rozemarijn hoeft niet) Kom met ijsblokjes Aluminium folie Sinaasappel olie Blender Ovenschaal 3 paprika's van te voren gegrild. 1 pot rode pesto (180 gr) Ricotta (250 gr) 2 courgette's (ik had 1 groene en 1 gele gebruikt voor de kleur) Verse pastabladen (250gr) Pijnboompitten (handje) Mozzarella Tomaatjes Olijfolie Peper en zout
Bereidingswijze:
Ik heb dit met lasagne gedaan maar eigenlijk kan je het voor van alles gebruiken. Overal waar kruiden in toegevoegd kunnen worden en kunnen branden. Zo kan je koud roken ook in de zomer. De lasagne is voor 2a3 personen. Plaats de conveggtor maar laat de bbq nog uit. Ontvel de paprika en ontpit hem. (ik had hem een dag eerder op de bbq gegrild, en in een zak bewaard). Doe de paprika en de sap in de blender. Voeg de pesto, ricotta, scheutje olijfolie en een handje pijnboompitten toe en blenderen. Breng op smaak met peper en zout. Snij de courgette in plakken (ik gebruik hiervoor een kaasschaaf) Giet 1/4 deel van de saus in een ovenschaal, dan een paar lasagne bladen en daarna 1/3 courgette ongeveer. (ik hield wat over op het einde). Herhaal deze stappen tot de lasagne helemaal af is. Top de lasagne af met mozzarella en tomaat. Leg nu even de rozemarijn op aluminium folie op de bbq en doe er een scheutje sinaasappelolie overheen. Zet ernaast een kom met ijswater zodat het niet te warm wordt. Steek dit aan plaats met een goede vlam tot het goed gaat roken. Zet gauw het rooster erop, en de lasagne. Doe nu de bbq dicht en sluit onder en boven ook (de rook moet erin blijven). Laat ongeveer 30 minuten zo staan. Haal alles van het vuur en dek de lasagne even af. Steek nu de bbq aan op 180 graden indirect en plaats het rooster terug. Leg nu de lasagne op het vuur en bak hem in 40/50 af. Serveer nog warm 😉
Stemmen: 1

Aantal keer bekeken: ?