Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Harm Veenemans
Titel: Amuse: flowerpower
Ingrediënten:
Je kan er zoveel maken als er eters zijn. Courgettebloem Stukje zachte kaas Pijnboompitten Peper Handje sesamzaadjes Olijfolie Attributen: Spuitzak Schaar Gietijzeren pannetjes
Bereidingswijze:
Verwarm de bbq op direct naar 200 graden. Rooster in het gietijzeren pan op de bbq de pijnboompitten en laat de daarna afkoelen. Courgettebloemen zijn moeilijk aan te komen. De betere groente handelaars hebben ze of zelf in de tuin (mijn geval). Knip uit de bloem de stamper (deze is bitter) Doe de kaas (ik had ricotta, maar een zachte geitenkaas is ook lekker), pijnboompitten en peper bij elkaar in een kom en roer goed door. Vul dan een spuitzak met het mengsel. Heb je geen spuitzak dan werkt een lepel ook, maar werkt minder makkelijk. Vul de bloem met het mengsel en klaar. Nu op naar de bbq. Verwarm het gietijzeren pan met een beetje olijfolie. Bak de bloemen een minuut op de ene kant en keer ze dan om. Als ze omgedraaid zijn strooi je beetje sesamzaadjes er over. Na een minuut op de andere kant is hij klaar.
Stemmen: 21

Aantal keer bekeken: ?