Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Stem nu op dit recept!
Bedankt voor je stem, je mag 1 keer per 24 uur stemmen.
Inzender: josja haagsma
Titel: best barbecue bierribs
Ingrediënten:
2 loin ribs (vraag de slager) Pekel 3 flesjes Affligem dubbel ( 900 ml) 60 gram slagerszout (vraag de slager, maar gewoon zout kan natuurlijk ook) Dry rub 2 el lichtbruine bastaardsuiker 1 mespuntje gerookte paprika poeder 1 el knoflookpoeder 1 el ui poeder 1 tl gemalen venkelzaad 1 tl korianderzaad 1 tl komijnzaad Biersiroop 1 flesje Affligem dubbel (300 ml) 150 gram suiker Barbecue biersaus 250 gram cherry tomaten gehalveerd 1 fijngesneden teen knoflook 1 gesnipperde ui 70 gram ketchup 90 gram biersiroop 50 gram worcestersaus 2 el citroensap
Bereidingswijze:
De voorbereiding van dit recept begint drie dagen voor je de spareribs gaat eten. Om de spareribs te pekelen leg je de lion ribs in een grote schaal en strooi het (slagers)zout eroverheen. Giet daarna het bier erover. De lion ribs moeten onder het vocht staan. Dek de schaal af met folie en laat ze twee nachten pekelen in de koelkast. Twee dagen later haal je de lion ribs uit de pekel en leg je ze op een grote schaal. Laat een half uur drogen. Ondertussen meng je de kruiden voor de rub. Smeer de lion ribs in met de rub. Dek ze weer af met folie en laat de kruiden voor een nacht intrekken. Voor de biersiroop doe je het bier in een pannetje samen met de suiker. Dit laat je inkoken tot het een dikke stroop is. Fruit ondertussen de ui en de knoflook. Zodra de uien glazig zijn kunnen je de rest van de ingrediënten erbij doen. Laat het zachtjes sudderen tot de cherry tomaten helemaal zacht zijn. Doe de saus in de keukenmachine en draai het tot een gladde saus. De dag is eindelijk aangebroken dat de spareribs op de barbecue mogen. Breng de barbecue naar een temperatuur van 110 graden met de confEGGtor ertussen. De spareribs gaan er nu eerst voor een uur op. Na het uur pak je ze in met aluminiumfolie en laat ze nu nog anderhalf uur op de barbecue liggen. Daarna pak je ze uit en smeer je ze in met de barbecuebiersaus. Leg ze nog een half uur op de barbecue. Dan zijn ze klaar om opgegeten te worden. Misschien nog wat extra barbecue biersaus, lekkere gepofte aardappels en coleslaw erbij en de maaltijd is compleet. Zeker de moeite waar om een keer te maken.
Stemmen: 580

Aantal keer bekeken: ?