Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Stem nu op dit recept!
Bedankt voor je stem, je mag 1 keer per 24 uur stemmen.
Inzender: Mark van der Kolk
Titel: Vitello Tonnato (van kalfssukade)
Ingrediënten:
Kalfssukade (schoon) Blues Hog rub Bold & Beefy Voor de Tonnato: 1 blikje tonijn (op olie) 4/5 el mayonnaise 1 el olijfolie 1 el citroensap 3 el kappertjes 1 teen knoflook 2 el bieslook 1 tl mosterd Vers gemalen witte peper uit de molen en zout
Bereidingswijze:
Dit van origine Italiaanse zomerse (voor)gerecht eten wij eigenlijk het hele jaar door. Het is ook in Argentinië erg populair met kerst en heeft de naam Vitel Tonné gekregen. Ik vond het toch eens tijd met dit recept te experimenteren, niet te veel want het is gewoon een top gerecht 😉. Voor wie het niet kent, Vitello Tonnato is een gerecht dat bestaat uit dun gesneden koude/lauw warme gebraden kalfsfricandeau met een romige mayonaise gedragen saus die op smaak gebracht is met tonijn. Vandaag mijn versie van dit heerlijke recept. Veel plezier met het maken ervan! Benodigdheden: BBQ met deksel BlueDot (Thermapen) 2 hickory chunks 2 eikenhout chunks Thermapen Keukenmachine Bereidingswijze: Snij een z’n groot mogelijk gelijk stuk uit de sukade. Dit om de eenvoudige reden van gelijkmatige garing. Met de resterende stukken maak je in een handomdraai een heerlijke kalfs-stoof! Kruid de sukade aan alle zijde met de rub en laat de rub 30 min zijn werk doen. Steek de bbq aan stook deze naar 120-130C graden. En richt de bbq in op indirecte wijze. Plaats de probe in het vlees tot in de kern en stel de thermometer in op 68C. Voeg de hout chunks toe aan de gloeiende houtskool en plaats het rooster. Leg het vlees op het rooster in de “koude-zone” en sluit het deksel. Sluit de probe aan op de thermometer. Doe de overige ingrediënten op de kappertjes na in de keukenmachine en pureer deze tot een mooie glade saus. Meng de kappertjes er met de hand voorzichtig door en breng deze op smaak met de peper. (en zout indien gewenst) Zodra het signaal klinkt gaan we prikken met de Thermapen op malsheid. Het is de bedoeling dat je de probe er zonder weerstand in kunt steken. (Zo niet sluit je het deksel en laat deze nog doorgaren). Serveer de sukade in dunne plakken met de saus en een frisse salade als voorgerecht of als hoofdgerecht. Eet smakelijk!
Stemmen: 40

Aantal keer bekeken: ?