Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Stem nu op dit recept!
Bedankt voor je stem, je mag 1 keer per 24 uur stemmen.
Inzender: Dennis van dijk
Titel: Gevulde varkenslende
Ingrediënten:
1 varkenslende Ontbijt spek Zakje gedroogd fruit Dadels rozijnen Vijgen Zout Peper Knoflook Kaas Appelstroop Lente ui Donker bier Aardappelen Crame fresh Kruidnagel 2 Laurier blaadjes Fijgen conviture
Bereidingswijze:
Vlinder de varkenslende,zodat je een mooi lang stuk vlees krijgt. Bestrijk het vlees met appelstroop en bestrooi het met zout,peper,lente ui,knoflook.Vervolgens leg je in het midden van het vlees de gewelde dadels,vijgen,rozijnen ,fruit . Deze hebben in het donker bier geweld.Het bier bewaren we voor de saus. Rol het vlees op en omwikkel hem met gerookt spek. Als dit gedaan is, bint hem dan op met touw. Zorg dat de bbq een temp heeft van 180 graden en een indirecte indeling heeft. Leg het vlees op de bbq,samen met de voorgekookte aardappelen.Als het vlees een kern temp van 62 graden heeft bereikt is het klaar.(word snel te droog ,vandaar ook de spek erom heen) Even laten rusten en in plakken snijden. De gepofte aardappelen even pellen en in een kom met wat zout,peper,kaas en wat crame fresh naar wens. Voor de saus neem je de pan met overgebleven donker bier. Voeg laurierblaadjes,kruidnagel,stroop,vijgen confiture ,en wat gesneden spek toe.Laat dit inkoken op de bbq. Verwijder de kruidnagel en laurierblaadjes en de saus is klaar.Voeg het appart bij het gerecht of bestrijk de lende er mee in.
Stemmen: 9

Aantal keer bekeken: ?