Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Stem nu op dit recept!
Bedankt voor je stem, je mag 1 keer per 24 uur stemmen.
Inzender: joris en rinus Partners in Q-rime
Titel: Boar Crown Roast
Ingrediënten:
2 wildzwijn racks a 1400 gram 1 pot rub (No rubbish Taste of Africa) 2 kg paarse truffel aardappelen 300 gram groene asperge tips 5 grote wortels (geen winterpeen) 4 grote charlotjes 3 tenen knoflook appelsap-whiskey mengsel in plantenspuit aluminiumfolie slagerstouw
Bereidingswijze:
Ontvlies de racks en rub ze riant. Dek de racks luchtig af met alufolie en laat de rub intrekken) Maak 2 ballen van aluminiumfolie waar de racks omheen gebonden kunnen worden. Zet de ballen alu folie op elkaar en zet de racks er omheen zodat de botten naar buiten wijze. Zet de racks even vast met spiezen en bind de racks vast met slagerstouw. (minimaal 2 plaatsen zodat deze niet uit elkaar kan vallen). Verwijder de spiezen. Pak de botjes in met alu folie zodat de botjes mooi wit blijven (het oog wil ook wat!) Zet de kroon in de braai (in een kamado zal de temperatuur 140graden indirect zijn) Tijdens het garen de kroon regelmatig draaien (in de braai) en sprayen met appelsap-whiskey mengsel. Vulling: Snij de truffel aardappelen in frieten (of met aardappelsnijder) en halveer de groene asperge tips. Snij de charlotten grof en hak de knoflook fijn. Rasp de wortels en verwijder het loof. Snij de wortels in schijfjes. Doe alles bij elkaar in een DO, goed mengen en giet er wat olie overheen. Zet de DO op je rocketstove of kamado en bak lekker op. Als alles gaar is op smaak brengen met zout en peper. (als je de aardappelen wat zachter wilt kun je ze een opkook geven van 10 minuten). Als de kroon een kerntemperatuur heeft van 64 graden dan kan hij uit de braai. Het vlees is gekrompen en de touwen zullen losser zitten. Maak aan de onderzijde een nieuw touw en verwijder de andere 2. haal de bovenst bol alufolie uit de kroon. Vul de kroon met de groentes en verwijder de folie van de botjes. garneer af met granaatappel en waterkers om het geheel meer kleur te geven. Bon Apetit!
Stemmen: 538

Aantal keer bekeken: ?