Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Lenny
Titel: Bourbon grilled coconut peaches
Ingrediënten:
* 4 perziken * Honing * Kwastje * Bourbon * kokosyoghurt * Verse munt * Kaneelpoeder * bakje verse frambozen * 4 kletskoppen * reep pure chocolade * fijne rasp
Bereidingswijze:
1. Stook de BBQ op naar 200°c directe hitte 2. Was en halveer de perziken, verwijder de pit en bestrijk de vleeskanten met de honing. 3. Grill de perziken 1x per vleeskant tot er mooie grillstrepen in staan. Draai ze om en geef ze nog even wat hitte aan de onderzijde mee. 4. Nu komt het leuke, flambeer de perziken door er scheuten Bourbon over te schieten. Vergeet zelf niet een slok te nemen! 5. Snijdt van elke perzik van de onderzijde een schuin plakje af zodat ze mooi schuin op een bord kunnen staan. 6. Maak nu de borden als volgt op: Zet de perziken mooi schuin naast elkaar neer en geef elke perzik een toef kokosyoghurt. Geef de borden ook een mooie lik met de kokosyoghurt en verdeel de frambozen over de borden. Bestrooi alles licht met wat kaneelpoeder en rasp overal wat chocolade over. Garneer met wat blaadjes munt en steek op elk bord voorzichtig een kletskop in één van de twee perziken. 7. Neem nog een slok Bourbon en serveer dit dessert met een alcoholische versnapering naar keuze.
Stemmen: 85

Aantal keer bekeken: ?