Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Daan Willems
Titel: Kippenbout rollade 'Texas meets Europe'
Ingrediënten:
2 uitgebeende kippenbouten 1/2 gele paprika 1/2 rode paprika 1 ui 3 zongedroogde tomaatjes 2 tenen knoflook 2 plakjes schwarzwälder schinken 2 plakjes cervelaatworst 1 1/2 eetlepel Duketownsmokers all purpose rub 80 gram (roomboter)boter 1/2 theelepel gerookte pikante paprikapoeder 1/2 theelepel zoete paprikapoeder Firestation bbq sauce benodigdheden: sateprikkers of slagerstouw scherp mes knoflook pers bbq kwast bbq thermometer bbq met deksel rookhoutsnippers (weber hickory)
Bereidingswijze:
Zet de satéprikkers even in het water. Been de kippenbouten uit maar laat de 'poot huid en vlees' heel. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snipper de ui. Snij de paprika's in zeer kleine blokjes evenals de ham, cervelaatplakjes en zongedroogde tomaatjes. Doe dit in een ruime mengschaal en voeg de boter toe. Pers de 2 tenen knoflook er boven en voeg de paprikapoeders samen 1 theelepel Duketownsmokers all purpose rub (DTS rub). Bewaar de overige DTS rub om de rollade mee te rubben. Meng alle ingrediënten in de schaal tot alles goed gemixt is. Leg nu de uitgebeend kippenbouten met de huidkant op de plank. Schuif de bouten naast elkaar tegen de zijkant en steek hier nu één satéprikker 2 keer door. Leg de vulling op de kippenbouten en druk wat in de 'pootgedeeltes'. Steek aan het einde daarvan ook een satéprikker om de vulling 'binnen te houden'. Klap de kippenbouten nu dicht en steek de satéprikkers door de huid, zodat deze wordt 'dicht genaaid'. Strooi de overige DTS rub erover en wrijf deze met beleid rondom de kippenbout rollade. Laat de rub even (minimaal een half uur) inwerken. Bereid de bbq voor voor indirecte verwarming tot 150 C. Leg er een 'lekbakje met water erin) onder de plek van het rooster waar de kippenbout rollade komt te liggen. Zet een handje de houtsnippers even in een bakje water om te 'wellen'. Wanneer de bbq op temperatuur is, plaats dan de rollade voorzichtig op de 'indirecte' verwarming gedeelte precies boven de lekbak. Steek een bbq thermometer in de rollade, zodat het uiteinde daarvan precies in het midden zit. Leg nu de rooksnippers op de kolen en sluit de deksel. Gaar de rollade minimaal 45 minuten met indirecte hitte. Kwast hierna de 'Fire station' bbq saus rondom de rollade en leg deze even op de directe hitte boven de hete kolen. Ongeveer 3 minuten per kant is voldoende. Kwast hierna nogmaals de rollade rondom in met bbq saus en laat deze nog 10 minuten op het indirecte hitte gedeelte liggen. Haal nu de rollade van je bbq en laat deze enkele minuten rusten. Snij nu de rollade met een scherp mes in tweeën en serveer deze met je favoriete groente en aardappel gerecht. Indien gewenst kan je de bbq saus die gebruikt hebt serveren of wat ik zou doen.....een espagnol sauce. Met culinaire bbq groet, Daan
Stemmen: 634

Aantal keer bekeken: ?