Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Jeffrey de kwant
Titel: Sushi burger
Ingrediënten:
Ingrediënten: 600 gr kip gehakt 75 gr paneermeel 1 lente uitje gesneden Peper Zout 1,5 eetl furekaki (te koop bij de betere toko) Saus 1 Wasabi poeder of tube kant en klare Je hebt 1 eetl nodig 75 gr mayonaise 1 eetl water Saus 2 Tariyaki saus Recept staat op mijn fb (tare saus) 2 eetl goma dressing (toko en ah verkoopt dit) 1/4 bos geplukte koriander 50 gr taugé 1/2 komkommer in linten (dunschiller) 1/2 winter peen in linten (dunschiller) 500 gr gekookte sushi rijst (zie verpakking voor de bereiding van deze rijst) 1 eetl Mirin 1 eetl lichte soja saus Zout Garnering Furekaki Lente ui gesneden Wat heb je nodig om het te kunnen maken: Standaard gereedschappen Rijst koker Spatel Plasticfolie Steker Koekenpan
Bereidingswijze:
We beginnen met het koken van de rijst, deze heeft een paar uur nodig om te rijpen. 3-5 uur. Maak de 2 sauzen Wasabi mayonaise is mayonaise mengen met de wasabi en wat water. Voor de teriyaki zie recept op fb. Maak daarna de salade Linten maken van de komkommer rn winter peen, meng dit met de taugé en koriander. Wacht alleen nog even met de dressing. Deze voeg je 15 min van te voren toe voordat je de burger gaat grillen. Steek je bbq aan direct 200-220 graden. Meng het kippengehakt met paneermeel, lente ui, furekaki en wat peper en zout. Vorm 4 gelijke burgers. Vorm van de rijst 4 bodems met een steker en 4 deksels met een soep kommetje Bak deze vervolgens een beetje bruin De deksel alleen de onderkant en de bovenkant strooi je wat furekaki op. Maak nu de salade aan. Grill de burgers gaar (73 graden) Maak de sushi broodjes op Op de bodem wat wasabi mayonaise Daarop de salade Dan de burger Doe over de burger wat teriyaki saus en gesneden lente ui. Doe de deksel op de burger en serveer deze direct.
Stemmen: 224

Aantal keer bekeken: ?