Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Michel Koster
Titel: Brabantse porchetta
Ingrediënten:
Buikspek met zwoerd slagerstouw voor de pekel : Zout per 2 kg 1flesje brabants kriekbier 😜 Salie Tijm Venkel zaden Pijnboompitten rozemarijn peterselie knoflook 6 tenen asperges uit Bergen op Zoom 😉
Bereidingswijze:
Laat het buikspek minimaal 6 uur marineren in het brabantse kriekbier en wat grof zeezout! Snij het zwoerd in met een stanleymes tot aan de vlees rand ( Niet te diep )! Leg alle kruiden, verspreid over het buiksprekende rol deze voorzichtig op. Deze met het slagerstouw opbinden... Als je deze wilt bereiden is het raadzaam om hiervoor een draaiend spit te gebruiker! Dit maakt het verschil in de bereiding vind ik persoonlijk maar het “hoeft” niet. Je kunt hem ook om en om op de bbq zetten. Hou de juiste kerntemperatuur aan voor je vlees ( dit is voor dit recept wel bepalend )
Stemmen: 0

Aantal keer bekeken: ?