Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Markus van Riessen
Titel: OP HOOI GEROOKTE EENDENBORST MET SINAASAPPEL HONING DRESSING
Ingrediënten:
Benodigdheden: - Barbecue EGG - Kerntemperatuurmeter - Vochtig hooi Ingrediënten Eendenborstfilets vers van de slager (beter leven) 100 gram gemengde sla Eetbare bloemen Marinade: 1 theelepel citroensap 2 eetlepels bloesem honing 10 eetlepels zoute sojasaus 2 teentjes knoflook 1 takje verse tijm 1 theelepel 5 - spice poeder Dressing eendenborst: Sap van 3 sinaasappel 1 theelepel citroen sap 10 gram witte bastaard suiker 2 eetlepels bloesem honing 8 eetlepels witte appel azijn 1 steranijs Dressing salade: Zoetzure Champagne azijn Vierge olijfolie
Bereidingswijze:
1- Hak de knoflook fijn en ris de tijm van de tak en meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Snij de vetlaag van de eendenborsten kruislings in. Doe ze in een vacumeer zak en voeg de marinade toe. Seal de vacumeer zak met nog wat lucht erin dicht. Marineer de eendenborsten ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur. 2 - Breng de EGG op een temperatuur van 110˚C Leg wat vochtig hooi op de EGG en leg de eendenborsten op de vleeskant op het hooi. Steek de kerntemperatuur meter naald in het dikste gedeelte van het vlees. Laat nu het rokende hooi zijn werk doen. Gaar de eendenborsten tot een kerntemperatuur van 45˚C. 3 - Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en laat deze op laag vuur inkoken tot een licht stroperige dressing. 4 - Haal de eendenborsten van de EGG al de kerntemperatuur van 45˚Cis bereikt. Verwijder al het hooi van het rooster! Breng nu de EGG naar een temperatuur van 230˚C. 5 - Leg de eendenborsten met de vleeskant op het rooster. Gril alle files ongeveer 2 minuten op de vleeskant, draai na ongeveer 1 minuut een kwartslag om voor een mooie grillruit. Draai de filets op de vet kant om en gril nogmaals 2 minuten zodat het vet karamelliseert. Laat de eendenborsten 10 minuten rusten op een houten plank. 6 - Verdeel de gemengde sla over de bordjes en besprenkel deze met de Champagne azijn en wat Vierge olijf olie. Of gebruik een azijn naar eigen smaak Snij de eendenborst in mooie evenredige plakjes en verdeel ze over de salade, bestrooi de filets daarna met wat zout en peper, sprenkel de eendenborst met de sinaasappel honing dressing. Gebruik eetbare bloemen erbij als decoratie. Eet smakelijk.
Stemmen: 11

Aantal keer bekeken: ?