Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Brooklyn Bastard
Titel: Bourgondisch stoofvlees op Vlaamse wijze
Ingrediënten:
• 2 kg rundvlees of riblappen • 3 grote witte uien • 4 grote tenen knoflook • Rub met “de fik er in Nr.2” • 2 flesjes bok- of dubbelbier • 2 Runderbouillon blokjes • Borrelglaasje Whisky met honing (b.v. Jack Daniel’s Honey) • 2 tl kruidnagel • Takje tijm • 3 Laurierblaadjes • Bakje mini Champions • Kopje bloem • 50 gr. Roomboter • Patat Extra nodig • Dutch oven • Rookhout • BBQ met deksel
Bereidingswijze:
6 – 8 personen Bereiding ca. 4 tot 5 uur. Verwarm de Bastard naar 110 graden en maak klaar voor indirect verhitten. Snijdt het vlees in blokken van ca. 4/5 cm en de ui en knoflook in grove stukken. Rub het vlees met ui en knoflook, gebruik hiervoor de fik erin Nr. 2 Als de Bastard op temperatuur is voeg rookhout toe, bij voorkeur Whisky barrel, en zet de Dutch oven op het rooster en verwarm de boter met de Honey Whisky. Zodra de boter gesmolten is voeg het vlees met ui en knoflook toe en laat de deksel van de Dutch oven. Sluit de deksel van de Bastard en rook het geheel in ca. 45 minuten tot een uur, roer af en toe om maar niet te vaak. Na 45 minuten tot een uur, verwarm de Bastard door naar 170 graden en voeg het bier met de runderbouillon blokjes toe en sluit de deksel Zodra dit kookt mag de deksel van de Dutch oven op de pan en laat dit een uur pruttelen. Na een uur voeg de tijm, kruidnagel en laurierblaadjes toe en laat nog een anderhalf uur pruttelen, houdt hierbij wel de deksel op de Dutchoven. Kijk nu of het vlees uit elkaar begint te vallen, is dit het geval voeg de mini champions toe en laat nog een half uurtje met de deksel dicht pruttelen. Mocht het vlees nog niet uit elkaar vallen laat dan nog een half uurtje extra pruttelen en doe dan boven genoemde stap. We zijn nu bijna klaar, voeg nu het kopje bloem toe en roer door het gerecht. Doof het vuur in de Bastard en laat het geheel nog een uurtje in de Bastard staan met de deksel gesloten. Het lekkerste is om een dag van tevoren te maken, maar kan je hier niet op wachten bak dan friet en eet dit met het stoofvlees. Eet smakelijk, The Brooklyn Bastard
Stemmen: 90

Aantal keer bekeken: ?