Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Jan Booij
Titel: Moink ballen
Ingrediënten:
500 Gr. Rundergehakt 25 Gr. Parmezaanse kaas 40 Gr. Paneermeel 1 middelgroot ei 1,5 El. Knoflook 1,5 Tl. Zeezout (vers gemalen) 0,5 Tl. Zwarte peper 0,5 Tl. Oregano (het liefst vers) 1,5 Tl. Peterselie (vers) +/- 80 Ml. Melk 200 Gr. Ontbijtspek BBQ rub BBQ saus Gepelde ui Gember (Vers geraspt) Chedar kaas (Blokjes) Jalapenopeper Cocktailprikkers Voor BBQ saus 1 ui 2 El. Gele basterdsuiker 2 El. Appelciderazijn 2 El. Worcestersaus 1 El.Mosterd 1 Tl. Paprikapoeder (gerookt) 1 Tl. Knoflookpoeder Peper Zout Chilipoeder
Bereidingswijze:
Rasp de parmezaan en klop het ei los. Meng alle kruiden en de paneermeel van de balletjes goed door elkaar (m.u.v. de bbq rub) en draai er +/- 30 balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal. Bestrooi de balletjes met barbecue rub. Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje.Dit past precies op de basisplaat met rooster. Leg de balletjes een half uur op de COBB en bestrijk ze met barbecuesaus. Doe de pellets op de briketten en laat dit een half uur roken in de COBB. Iets anders: de bereiding is niet veel anders, alleen wat meer pit in t gehakt van jalapenopepers, en wat geraspte verse gember. Blokje pittige cheddar, en de ui maken het heel anders. Ik gebruikte appelhout voor het roken, als laksaus kun je je eigen favoriet gebruiken, ik maakte hem wat dunner met Jack Daniels Bereiding BBQ saus: Sniper de ui fijn.Fruit hem aan in een dikke pan. Voeg de kruiden en basterdsuiker toe en bak kort mee. Voeg de appelciderazijn en worcestersaus en de tomaten toe en breng aan de kook. Als het kookt, draai dan het vuur laag en laat ongeveer 15-30 minuten pruttelen.( het moet een stevige saus worden, dus tussendoor goed kijken voor de juiste dikte) Laat het afkoelen en giet het over in een weckpot en laat het 1 nacht in de koelkast staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Stemmen: 1

Aantal keer bekeken: ?