Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Rick jan postma
Titel: Oosters buikspek met ketjapsaus
Ingrediënten:
Voor het vlees 1KG buikspek 1TL vijfkruidenpoeder 2TL gemalen koriander 1TL laos 4 tenen knoflook geperst 2 uien gesnipperd 6EL ketjap manis 4TL sambal oelek 2EL vloeibare Palmsuiker Voor de saus 2 sjalotjes gesnipperd 2tenen knoflook gesnipperd 1 rode peper gesnipperd 4EL ketjap manis 3EL ketchup 1EL vloeibare palmsuiker 1TL gemberpoeder Half runderbouillonblokje 200ML water 2EL maizena
Bereidingswijze:
Voor het vlees Maak van alle ingrediënten een kruidenmengsel en marineer het vlees hiermee. Verpak het in een ziplock bag of vacuüm. Laat dit 2 dagen marineren. Maak de bbq gereed voor indirect garen tot een temperatuur van 110 a 120 graden. Gaar het vlees tot ongeveer 65 graden. Je zou een blokje rookhout toe kunnen voegen als je dat lekker vind. Wanneer het vlees op 65 graden is maak je de bbq klaar voor direct grillen. Gaar het vlees nu door tot 72 graden. Voor de saus. Verhit in een steelpan 2EL zonnebloemolie en fruit de sjalotjes en knoflook hier in aan. Wanneer de sjalotjes mooi bruin van kleur zijn voeg je het bouillonblokje toe. Bak dit even mee. Doe vervolgens de ketjap en ketchup in de pan. Laat dit even doorwarmen. Voeg daarna het water toe. Voeg dan de maizena toe en warm door tot de gewenste dikte. Eet smakelijk
Stemmen: 0

Aantal keer bekeken: ?