Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Stem nu op dit recept!
Bedankt voor je stem, je mag 1 keer per 24 uur stemmen.
Inzender: Ronald Hendriks
Titel: Bavette rollade
Ingrediënten:
Bavette (flinke lap rond de kilo) Parmaham 200g Groene pesto(mag kant en klaar zijn natuurlijk) Basilicum Peterselie Parmezaanse kaas Zeezout Peper Run (rund) Touw om hem dicht te knopen
Bereidingswijze:
Bavette licht kruiden met zeezout en peper. Dan met de groene pesto de gehele bavette bedekken ( ik doe hem zelf niet al te dik). Hele basilicum blaadjes verspreiden over de bavette(dus hier en daar een blaadje). Dan de fijngesneden peterselie samen met wat parmezaan verspreiden over het geheel. (De parmezaanse kaas doe ik ook lichtelijk strooien dus niet te veel). Dan leg je de parmaham erover(ik leg het zo neer dat hij de bavette helemaal bedekt) Rol dan rustig de bavette strak op heb je hem opgerold doe dan het touw eromheen z zodat het geheel mooi blijft zitten. Dan doe je de rub lichtjes inwrijven op de rollade. Gaar de bavette indirect van het vuur op ongeveer 165 graden 55 minuten. Ik hou zelf altijd de kern in de gaten is deze 53 graden Celsius dan kan hij er vanaf. En genieten maar
Stemmen: 2

Aantal keer bekeken: ?