Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Cees Peterse
Titel: Carnitas
Ingrediënten:
Mexicain slow cooked pulled pork, 1 dag van tevoren 1500 g Procureur Mix voor pulled pork ( Verstegen) 2 tn knoflook 1 dag van tevoren Barbecuesaus 200 ml tomatenketchup 500 g Pomodori tomaat 1 st ui 2 tn knoflook 50 ml worcestershire saus 5 el bruine basterdsuiker 2 el scherpe Franse mosterd 1 tl gemalen komijn 2 tkjes tijm 100 ml water Krokante tortilla’s 1 pak tortilla’s Tex mex kruiden( Verstegen) Koriander dressing 100 ml olijfolie 0,5 bsj koriander 0,5 st citroen(sap) 1 tn knoflook 1 tl honing 2 tl rode wijn azijn Zout naar smaak Schuimige crème fraîche 150 ml crème fraîche 100 ml room Zout Zoetzure komkommer 2 st komkommer met schil 100 ml water 100 ml appelazijn 50 g suiker Gerookte mais 2 blikjes mais ( bonduelle 300 g) Rookmot Tomatensalsa 500 g pruimtomaat 1 st spaanse peper 50 g suiker 1 st citroen(rasp) 20 g verse gember(geraspt) zout Black beans met verse uitjes. 1 potje Zwarte bonen( Bonduelle) 1 st sjalot (zeer fijn gesnipperd) Chilipoeder mespuntje zout Olijfolie Guacamole 2 st rijpe avocado’s 1 st tomaat (ontveld) 1 st limoen (sap) 2 tn knoflook Peper en zout Garnering: 1 bsj verse koriander
Bereidingswijze:
Bereiding Mexicain slow cooked pulled pork 1. Pers de teentjes knoflook boven de kruidenmix en meng goed door. 2. Wrijf het vlees royaal in met de mix en laat minimaal 2 uur liggen. 3. Maak de BBQ gereed voor indirecte bereiding( met lekbak) op een temperatuur van 110°. 4. Leg een handje rookhout op de kolen en plaats de procureur boven de lekbak. 5. Laat de procureur minimaal 3 uur in de rook liggen. 6. Laat het vlees liggen tot 70° kerntemperatuur. 7. Bij een kerntemperatuur van 70° C , het vlees in aluminiumfolie wikkelen en terug leggen. 8. Gaar het vlees door tot min 85° C en laat het vlees minimaal een half uur rusten. 9. Haal het vlees uit de folie maar bewaar het vocht dat eventueel in de folie is achtergebleven. 10. Pluk het vlees uit elkaar en breng op smaak met een paar flinke eetlepels van de BBQ saus( zie recpt hieronder) en het opgevangen vleesvocht. (Het mag een smeuïge massa worden). 11. Leg 2 grote vellen vershoudfolie een beetje over elkaar op een werkblad. 12. Verdeel de de pulled pork op het vel en vorm een beetje tot een worstje met een diameter van ongeveer 6 à 7 cm. 13. Rol het diagonaal strak op en laat in de koelkast volledig afkoelen. 14. Snijd er medaillons van ca 2 a 3 cm en laat op kamertemperatuur komen. 15. Grill, net voor het serveren, aan beide zijden op een hete BBQ. Bereiding BBQ saus 1. Tomaten ontvellen en roken op de BBQ. 2. Halveren en zaadlijsten verwijderen. 3. Knoflook en ui snipperen en aanfruiten. 4. Afblussen met een beetje water en ketchup toevoegen. 5. Rest van de ingrediënten toevoegen en ca 30 minuten zachtjes koken tot een glanzende saus ontstaat. 6. Verwijder de tijmtakjes. 7. Pureer en zeef de saus en voeg eventueel zout en peper toe naar smaak. Bereiding krokante tortilla’s 1. Verwarm de frituur tot 180°. 2. Snijd de tortilla’s in dunnen reepjes 3. Frituur goudbruin in de frituur. 4. Bestrooi direct met de Texmex kruiden Bereiding Korianderdressing 1. Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer met de staafmixer. 2. Breng op smaak met een snufje zout 3. Laat ca 30 tot 45 min staan en giet door een fijne zeef. Bereiding schuimige crème fresh 1. Meng de ingrediënten 2. Doe in een siphon , belucht met 1 patroon en zet koud weg. Bereiding zoet zure komkommer 1. Maak met een kliene pommes parisienne boor bolletjes van de komkommer. 2. Voeg de azijn, het water en de suiker toe aan de bolletjes en breng aan de kook. 3. Laat ca 1 min koken. 4. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Bereiding gerookte mais. 1. Laat de mais uitlekken en doe in een platte schaal 2. Rook op de BBQ gedurende 10 min. Bereiding tomatensalsa 1. Snijd de tomaat over de lengte in gelijke partjes. 2. Snijd het pepertje (incl. zaadjes) zeer fijn 3. Rasp de gember. 4. Doe de tomaat, het gesneden pepertje, de geraspte gember, rasp van citroen en de suiker in een kom en roer een paar keer om. 5. Laat ca 1 a 2 uur marineren en roer regelmatig om. 6. Doe de inhoud in een koekenpan en breng aan de kook. 7. Zet, als de vloeistof kookt, het vuur kleiner en laat op een matig vuur inkoken tot stroperig. 8. Voeg naar smaak een snufje zout toe en laat afkoelen. Bereiding Black Beans 1. Spoel de zwarte bonen af onder de kraan en laat goed uitlekken. 2. Snipper het sjalotje zeer fijn. 3. Meng de bonen met een klein scheutje olijfolie en voeg de sjalot, chilipoeder en een snufje zout toe. Bereiding Guacemole 1. Snijd de avocado’s in de lengte door. 2. Verwijder de pit en lepel de avocado’s uit. 3. Haal de kern uit de tomaat en snijd het vruchtvlees klein. 4. Pers de knoflook. 5. Pureer met een staafmixer of blender het vruchtvlees van de avocado, knoflook, de tomaat en limoensap tot een glad mengsel. 6. Breng op smaak met peper en zout. Serveren: 1. Leg een lepel gerookte mais onderin het bord en verdeel er de zwarte bonen overheen. 2. Garneer aan de zijkanten met Guacamole, tomatensalsa, en schuimige crème fraîche. 3. Zet er een tournedos van de carnitas bovenop. 4. Schep daarop een lepel BBQ saus 5. Dresseer daar bovenop de krokante tortilla’s 6. Garneer met hele takje verse koriander.
Stemmen: 9

Aantal keer bekeken: ?