Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Eline Koomans
Titel: Picanha met gegrilde groentes en knoflook kruidendressing
Ingrediënten:
Een stuk picanha (500gr voor 2p) Aubergine Courgette Gele paprika 150gr champignons 100gr cherry tomaten 2 sjalotjes 2 tenen knoflook Partje citroen 1 bosui 15gr verse tijm 15gr verse basilicum 15gr verse peterselie Zwarte olijven Parmezaanse kaas Olijfolie Peper Zout
Bereidingswijze:
1: steek de bbq aan en breng hem naar een temperatuur van 120C. Leg de picanha op het rooster met de vetlaag omhoog, laat hem rustig gaar worden tot een kerntemperatuur van 57C. 2: snijd de basilicum, peterselie en tijm fijn en meng dit met het sap van een citroen partje, 2 geperste tenen knolfook en 200ml olijfolie. Dit wordt de knoflook kruidendressing 3: snijd de aubergine, courgette, sjalotjes, champignons, paprika en cherry tomaten in grove stukken en plakken en smeer deze in met de knoflookdressing. Houd nog wat dressing apart. 4: grill de groentes gaar op de bbq en bestrijk regelmatig nog met de dressing. Wij hebben een gietijzeren plaat gebruikt voor de groentes zodat deze niet door het rooster kunnen vallen. Wanneer de picanha de 57C heeft bereikt fakkel je hem nog af op hoge temperatuur zodat de vetrand lekker knapperig wordt. Daarna haal je hem van de bbq pak je hem in aluminiumfolie en laat nog 10min rusten. 5: ondertussen haal de je de groentes van de bbq en leg je deze op een plank, verdeel hierover nog wat fijngesneden zwarte olijven, een bosuitje en wat geraspte Parmezaanse kaas. Snijd de picanha in plakken en leg deze tussen de groentes en je hebt een plaatje om op tafel te zetten!
Stemmen: 353

Aantal keer bekeken: ?