Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Erik van Velzen
Titel: Zalm en croute
Ingrediënten:
Wat heb je nodig? (4 personen) 1 vel vers bladerdeeg1 stuk zalm van 500 gram½ kuipje kruidenkaas1 eiv dillepeper en zout
Bereidingswijze:
1. Verwarm de BGE voor op 220°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. 2. Rol het vel verse bladerdeeg uit en snijd deze doormidden. 3. Dep de zalm droog met een stuk keukenrol en leeg de zalmmoot in het midden van één helft bladerdeeg. 4. Smeer de bovenkant van de zalm in met de kruidenkaas en bestrooi rijkelijk met peper en zout. Verdeel vervolgens een hoeveelheid verse dille naar smaak over de zalm. 5. Leg de andere helft van het bladerdeeg over de zalm en druk de zijkanten van het bladerdeeg goed tegen elkaar zodat het een dicht pakketje vormt. 6. Smeer de bovenkant van het bladerdeegpakketje in met losgeklopt ei. 7. Kerf met een mes kleine inkepinkjes in het pakketje. Bak de zalm en croûte 20 – 25 minuten in het midden van de BGE indirect tot het bladerdeeg goudbruin is gekleurd (af en toe ff kijken, want jet gaat sneller dan je fenkt)
Stemmen: 6

Aantal keer bekeken: ?