Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: AB bbq
Titel: Beenham BBQ Bread
Ingrediënten:
500 gram beenham (gepekeld) Mosterd Paprika poeder Bbq saus (zoet) Turksbrood Creme fraiche Cheddar strooikaas Zwarte peper Salade ui Honing Mosterd Piccalilly Hela curry kruidenketchup Mayonaise Chili poeder Een klein rood uitje
Bereidingswijze:
Ik ben pas net een jaar bezig met BBQ-en op fanatieke schaal. Desalniettemin experimenteer ik graag met alle inspiratie en recepten die ik voorbij zie komen. Eén van de eerste creatieve eigen ingevingen die ik had was deze Beenham BBQ Bread. Een recept wat als voorgerecht eigenlijk altijd in de smaak valt. Meng een eetlepel mosterd, een theelepel paprikapoeder en een eetlepel bbq saus. Haal de beenham uit de koelkast en dep droog. Smeer de ham vervolgens in met het saus mengsel. Pak dit vervolgens luchtdicht in met vershoudfolie of een ziplockzak en leg de ham een paar uur terug in de koelkast. (hoelang optimaal is durf ik niet te zeggen, ik doe dit meestal uit gemak de avond van tevoren maar een aantal uur lijkt vaak ook genoeg). Stook je bbq op tot zo'n 130 graden indirect. Leg de ham op de indirecte zijde en steek je kerntempratuurmeter met probe in de ham. De ham moet garen tot 65 graden. Voeg tussendoor rookhout toe. Kersenhout past naar mijn mening goed. Maak tijdens het wachten een saus van 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels curry, 1 eetlepel piccalilly, 2 theelepels honing, 2 theelepels mosterd, 1 theelepel chilipoeder en een half heel fijn gesnipperd rood uitje. Als de ham klaar is haal je hem van de bbq en laat je hem even rusten. Snij vervolgens de ham in zo dun mogelijke plakken. Stook de bbq op tot zo'n 180 graden indirect. Snijd tijdens het wachten het turkse brood in de lengte door zodat je twee broodbodems hebt. Smeer deze in met creme fraiche, bestrooi met de cheddar kaas en besprenkel met een klein beetje zwarte peper. Beleg vervolgens met de plakken beenham en leg het turkse brood indirect op een pizzasteen op de bbq. Wacht zo'n 15 minuten en kijk of de kaas goed gesmolten is en het turksbrood mooi knapperig. Anders laat je hem nog even liggen. Als het brood in jouw ogen klaar is haal je hem van de bbq en leg je hem op een pizzaplank. Gebruik een pizzaroller om het brood in mooie punten of blokjes te snijden. Gooi vervolgens op iedere punt een paar kloddertjes van je eerder gemaakte honing-mosterdsaus en besprenkel het totaal als laatst met versgesneden salade-ui. Zo heb je een vrij simpel maar zeer smaakvol voorgerecht die op mijn bbq party's altijd goed in de smaak valt. Met dit recept kan je natuurlijk ook weer creatief aan de slag. De versie met pulledbeef beviel ook erg goed. (hiervoor wel de saus weglaten en lekker om eventueel te garneren met een simpele frisse salsa.)
Stemmen: 250

Aantal keer bekeken: ?