Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Jaap Mulders
Titel: Beef Jerky
Ingrediënten:
1 kg biefstuk Sojasaus Worchestersaus Paprikapoeder Gerookte paprikapoeder Uienpoeder Knoflookpoeder Chilivlokken
Bereidingswijze:
1. Laat het vlees bij de slager snijden in dunne plakken van ca 1,5 mm 2. Meng in een ziplockbag het vlees, de sojasaus, worcestersaus, gerookte paprika poeder en chilivlokken, laat dit een nachtje in de koelkast staan. 3. De volgende dag het vlees zo droog mogelijk deppen met keukenrol, hier ben je gerust een heel keukenrol aan kwijt 4. Maak vervolgens een rub van (gerookte) paprika-, uien en knoflookpoeder. Voeg hier ook chilivlokken aan toe. 5. Rijg de plakken biefstuk van circa 8 bij 3 cm aan prikkers en hang deze boven indirect vuur op ca. 70 graden. 6. Laat gedurende 7 uur het vlees op constante temperatuur drogen. 7. Voeg voor extra smaak nog rookhout toe om er een rokerige smaak aan te geven.
Stemmen: 3

Aantal keer bekeken: ?