Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Agnes
Titel: Spareribs met ahornsiroop en whisky
Ingrediënten:
Rub: 1el zout 2 tl versgemalen zwarte peper 2tl mosterdpoeder 2 tl bruine bastard suiker 1 tl gerookte paprikapoeder 1tl gemalen selderijzaad 1tl komijnpoeder 1tl gemalen nootmuskaat Glazuur: 250 ml whisky 125 ml ahornsiroop 75 ml worcestersaus 1 el grove mosterd 1 tl gerookte paprikapoeder 1 tl zout 1 tl rookaroma Ook nodig keukenkwastje
Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten van rub door elkaar. Kwast de spareribben in met een neutrale olie. Bestrooi de ribben rondom met de rub dan doe ik ze in zilverpapier en laat ze zo 12u liggen in de koelkast. Maak de glazuur. Breng doorvoor alle ingrediënten aan de kook in een steelpan en laat het inkoken tot de helft over is. Dan smeer je de ribben in met de glazuur draai ze in zilverpapier. Leg ze op de BBQ ik doe het op een green egg na 10 minuten haal ik ze uit het zilverpapier en smeer ze weer in en draai ze regelmatig om en blijf ze telkens insmeren
Stemmen: 1

Aantal keer bekeken: ?