Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Gerbrand Kruijssen
Titel: T-bone met kruidenboter en paddestoelen
Ingrediënten:
2 takjes verse oregano 2 takjes bieslook 4 takjes tijm 1 takje basilicum 2 tenen knoflook 250 gram ongezouten roomboter 1 T-bone Olijfolie 3 beukenzwammen 3 kastanjechampignons 3 bruine beukenzwammen 2 bundelzwammen 200 gr asperge broccoli 2 sjalotjes
Bereidingswijze:

Dit is een voorbeeld recept van een van de chefs van BBQ Experience Center. Het dingt niet mee naar de prijzen.

Een snelle bereiding van een niet al te dikke steak, maar met een prachtige authentieke Franse bereiding. Het simpel maar erg doeltreffend, en je hoeft voor dit recept echt geen keukenprins te zijn. Maak het lekker en vooral niet te moeilijk! Je begint dit recept met de kruidenboter, haal een half uurtje voor je de kruidenboter wil maken de boter uit de koelkast, dat maakt de verwerking een stuk makkelijker. Snijd de kruiden en de knoflook fijn. Voeg deze samen met de roomboter en breng op smaak met wat peper en zout. Geef de boter de tijd om op smaak te komen, als je de kruidenboter een dag van tevoren maakt is de smaak extra sterk, maak de kruidenboter altijd minimaal 2 uur voor je gaat serveren. Bij een mooie steak gebruik je mooie paddestoelen. Pas je paddestoelen aan op het seizoen, en kijk wat voor handen is en wat je wilt eten met 2 personen. Zijn de paddestoelen die ik beschrijf in de ingrediëntenlijst niet voorradig, pak dan wat verschillende paddestoelen die jij lekker vindt. Als groenten gebruikte ik asperge-broccoli, kan je dit nou niet vinden neem dan groene asperges of kleine roosjes broccoli. Als laatste heb ik kleine sjalotjes, door gesneden en de buitenste rokken, onbehandeld als garnering gebruikt. De T-bone Haal je T-bone 30 minuten voor je gaat bakken uit de koelkast zodat het vlees mooi kan ontspannen. Bestrijk met een scheut goeie olijf olie beide zijden van het vlees. Een T-bone onder de 3 cm dikte kan je direct grillen. Als de T-bone dikker is als 3 cm, pas je de reverse sear toe. Steek de BBQ aan en breng deze naar een temperatuur van 190 tot 220 graden. Wanneer je BBQ rooster goed heet is, leg je de steak op de grill. Het dicht schroeien van het vlees is bij deze dikte een kwestie van 3 a 4 minuten. Draai de T-bone om en grill de andere zijde eveneens voor 3 a 4 minuten. Wanneer de kerntemperatuur 52 graden is (vanaf de zijkant gemeten) Haal je de T-bone van de grill en laat deze onder aluminiumfolie rusten, voor een minuut of 5. Bak tegelijk met de steak, de paddestoelenmix, en de asperge-broccoli, (of asperges of broccoli) op hoog vuur met een scheutje olijfolie en een teentje klein gesneden knoflook aan in 1 grote of 2 kleine skillets. Breng de groenten op smaak met peper en zout. Is het vlees mooi tot rust gekomen, snijd het vlees aan beide zijde van het bot. Snijd het vlees in stukjes en presenteer op een plank met het bot in het midden. Maak de steak af met wat zeezout en versgemalen peper. Plaats de gebakken groenten rondom de T-bone, en maak het geheel af met een flink dot kruidenboter in een schaaltje naast de steak. Eet smakelijk!
Stemmen: 1

Aantal keer bekeken: ?