Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Matthijs Kannekens
Titel: Skillet doritos
Ingrediënten:
6 kleine worstjes 1 zak Doritos Real American 1 rode paprika 1 rode ui 1 maïskolf Philadelphia roomkaas original 1 blikje 160 gram rode kidneybonen 1 blok 180 gram red cheddar 1 bosje Lente-ui 1 bakje Tuinkers GG Memphis Sweet & Smokey saus GG Carolina Mustard saus
Bereidingswijze:

Dit is een voorbeeld recept van een van de chefs van BBQ Experience Center. Het dingt niet mee naar de prijzen.

De skillet is een mooie gietijzeren pan waarin je tal van gerechten kunt klaar maken. Onderstaande is één van mijn favorieten. Boordevol smaak, kleurrijk en origineel. Een rijk gevulde skillet met Doritos en worst als basis. Het is zo’n gerecht die je ‘s middags bij een borrel op tafel kan zetten of als hoofdgerecht waarbij men ook rechtstreeks uit de pan mag pakken. Met de Doritos is het de bedoeling om wat van de overige ingrediënten mee te pakken. Door de cheddar blijft dit sowieso wel goed aan elkaar zitten. Servetten kunnen nodig zijn, maar de vingers er bij aflikken is ook een mogelijkheid. Voor de worst kun je tegenwoordig kiezen uit diverse varianten. Mocht je aan de jalapeno/cheese kunnen komen, dan zou ik die adviseren. Dat geeft een beetje extra pit aan het gerecht. Met een hele paprika, grote rode ui en een maïskolf is het mogelijk om nog een tweede skillet te vullen. Houd er dan rekening mee dat je zo’n zes worstjes en een extra zak Doritos inkoopt. Er is één waarschuwing bij dit gerecht: hier blijf je van eten!! Bereidingswijze Stook de EGG op tot 200 graden Celsius. We gaan direct grillen op het rooster en poetsen deze meteen schoon met de borstel en keukenpapier. Terwijl de EGG op temperatuur komt snijden we ingrediënten: de rode paprika in kleine blokjes, snipper de ui en snij de lente-ui fijn. Grill de maïskolf rondom mooi gaar en snij daarna de mais van de kolf. Grill de worstjes rondom tot kerntemperatuur van 65 graden en haal daarna van het rooster. We vullen de bodem van de skillet met een laagje Doritos. Daar bovenop strooien we wat paprika, ui en mais. De worstjes snijden we in dunne plakjes en verdelen de helft in de pan. Met een lepel smeren we wat philadelphia over het geheel en toppen dit af met wat lente-ui. Nu krijgen we weer een laag met Doritos chips met daar over ui, mais, paprika en de andere helft van de worstjes. Beide sauzen van Grate goods gaan er over en strooien de skillet rijkelijk af met vers geraspte red cheddar. De skillet is nu klaar om op de EGG te gaan. Sluit de EGG en kijk na 10 minuten naar het resultaat. De kaas moet goed gesmolten zijn en de Doritos mag langs de randen mooi bruin zijn geworden. Is dit het geval dan mag de skillet er af. Om het helemaal af te maken strooien we er wat lent-ui, tuinkers en fijn gesneden rode paprika over. Dit maakt het helemaal tot een feestelijk en kleurrijk plaatje. Leg op tafel een serveerplank om te voorkomen dat de hete gietijzeren pan brandplekken achter laat. Waarschuw je gasten voor de hitte van de skillet. Dit is letterlijk fingerlicking good!
Stemmen: 2

Aantal keer bekeken: ?