Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Doreen Jacobs
Titel: Kip kebab met zelfgemaakte broodjes
Ingrediënten:
Kebab: 800 Gr kipdijfilet 200 Gr bacon Eetlepel geroosterde paprika Theelepel uienpoeder Zout en peper naar smaak 1 bolknoflook Een paar takjes verse peterselie Broodjes: 300 Gr bloem Snufje zout 250 ml lauw water 2 eetlepels olijfolie Saus: 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels yogonaise 1 theelepel ketjap Verse bieslook Kwart bolknoflook
Bereidingswijze:
Snijd de kipdijfilet en stukken en doe deze met de bacon in de keukenmachine. Maal 't grof door elkaar. Pers de knoflook en met voeg met de rest van de ingrediënten toe en meng dit goed. Zet het even terug op de koelkast om het weer wat op te stijven. Maak ondertussen het deeg klaar. En dat dit 30 minuten rusten. Ondertussen om de spies lange kebabs maken. Leg ze op een bord terug in de koeling. BQQ op temperatuur brengen 180 graden Ondertussen het deeg in bolletjes verdelen en uitrollen. Bak ze op de pizzasteen in de bqq. Ze bollen mooi op. Bak daarna de kebabs op 't gietijzeren rooster. Kerntemperatuur 45 graden En dan.... Het belangrijkste. Genieten maar.
Stemmen: 49

Aantal keer bekeken: ?