Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Tom Noldus
Titel: Bavette truffel carpaccio
Ingrediënten:
- Bavette - Truffelmayonaise - Zongedroogde tomaten - Balsamico azijn - gegrilde Pijnboompitjes - Verse babyspinazie - Verse basilicum - Parmezaanse kaas - Peper en zout - Slagerstouwtje om de rollade mee te maken
Bereidingswijze:
Een smaaksensatie die je nog nooit eerder beleeft hebt: bavette carpaccio met truffelsmaak. De bavette is van zichzelf al een zeer karakteristiek en smaakvol stuk vlees, maar icm de truffelsaus en andere ingrediënten is dit een onvergetelijke ervaring. Verwijder de overtollige stukjes vet van de bavette en vlinder deze met een vlijmscherp mes tot 1 grote, dunne lap. Smeer daarna een laag truffel mayonaise uit als basis voor de overige ingrediënten. Houd de randen hierbij vrij. Beleg daarna de bavette met de babyspinazie, basilicum, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en parmezaanse kaas. Voeg hier vervolgens een beetje rode balsamico azijn aan toe. Nu is het de kunst om er een mooie rollade van te maken. Rol de bavette strak op, en knoop het dicht met een slagerstouwtje. Doe als laatst nog wat zout en peper over de rollade voor een extra smaaktoevoeging. We gaan de rollade nu indirect op 180 graden garen. Hiervoor heb ik de conveggtor gebruikt icm een lekbak en het RVS rooster. Als de rollade een kerntemperatuur heeft bereikt van 52 graden kan die van het rooter af worden gehaald. Laat het vervolgens 10 minuutjes rusten en daarna kan je het prachtstuk presenteren.. succes!
Stemmen: 12

Aantal keer bekeken: ?