Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Martha Renger
Titel: Lamstoof met ras el hanout
Ingrediënten:
500 gr lamsvlees 1 bosje krulpeterselie 2 eetlepels ras el hanout 1 ui 2 wortels in blokjes 400 gr krieltjes gehalveerd 200 gr sperziebonen 1 rode paprika in reepjes 1 grote tomaat in blokjes
Bereidingswijze:
Snijd het vlees in blokken van 2 cm. Snipper de ui en doe het vlees met 1 eetlepel ras el hanout, beetje zout en de helft van de peterselie fijn gesneden in een kom. Laat een uurtje intrekken. Langer mag ook. Doe de green egg met convector aan op 125 graden. Doe het vlees in de dutch oven en bak het met een beetje olie rondom aan. Doe de groente met 500 ml water bij het vlees. Doe de laatste eetlepel ras el hanout nog wat peper en zout en de peterselie erbij. Laat het geheel 2,5 uur stoven. Is het vlees nog niet gaar dan wat langer stoven. Let wel op dat er genoeg vocht in de pan blijft.
Stemmen: 2

Aantal keer bekeken: ?