Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Lenny
Titel: Aberdeen Angus Dryaged Cote de Boeuf (Hickory smoked, cast iron grilled)
Ingrediënten:
Voor 4 personen: - 2x Code de Boeuf á 1kg, Aberdeen Angus - Steakrub - olijfolie - Versgemalen peper en zout - Aluminiumfolie extra dik - Kernthermometer - Hickory woodchunks - Grote schaal met lekrooster
Bereidingswijze:
Aberdeen Angus Dry Aged Cote de Boeuf Smoken op 100°C in UDS / Grillen op 250°C op de Weber Dranksuggestie: Argentijnse Malbec / Carmenere Bereiding: 1. Laat de steaks tijdig op kamertemperatuur komen en stel de smoker in op 100°c en voeg 3 hickory chunks toe aan de kolen. 2. Stook de Weber op tot 250°C directe hitte met het gietijzeren rooster en hou hem  op deze temperatuur. Voeg evt verse kolen toe via de zijkanten van het RVS rooster. 3. Dep de steaks droog met keukenpapier, smeer heel licht in met olijfolie en kruid licht met de steakrub en versgemalen zwarte peper. Verpak het uitstekende been met aluminumfolie. 4. Leg de steaks op de smoker tot een kerntemperatuur van 45°C is bereikt. Dit duurt ongeveer 30-45 minuten. Let op, temperature = key! 5. Laat de steaks 10 minuten rusten, losjes in een tunnel van aluminum folie en vang de vleessappen op. 6. Grill de steaks op het hete gietijzeren rooster van de Weber tot een kerntemperatuur van 50-52°C. Zo zijn ze medium rare. Trust me, verder wil je niet gaan! Druk ze goed aan zodat er mooi grill patroon ontstaat. Grill ze 1 keer per kant en laat ze liggen terwijl de grillstrepen erin branden. 7. Neem de steaks van het rooster en leg ze op houten serveer planken. Druppel er licht de opgevangen vleessappen op. 8. Serveer deze goddelijke stukken op mooie planken aan je gasten. Trancheer aan tafel en strooi er met beleid wat grof zeezout over. Geef er zelfgemaakte chimmichurry bij. 9. Vergeet jezelf uiteraard niet voor het op is en drink er een goed glas rode wijn bij!
Stemmen: 87

Aantal keer bekeken: ?