Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Michiel Nijhuis
Titel: Pulled shoarma
Ingrediënten:
Vlees: 1 lamsbout circa 1,2 kg zonder bot Shoarmakruiden: 7 gram Knoflookpoeder 6 gram Paprikapoeder 4 gram Komijnpoeder 4 gram Zeezout 3 gram Zwarte peper 2 gram Gemberpoeder 2 gram Kaneel 2 gram Kruidnagelpoeder 2 gram Kurkuma 1 gram Cayennepeper 1 gram Kardemompoeder 1 gram Korianderpoeder Injectiemix: 1 a 2 el shoarmakruiden 100 ml appelciderazijn
Bereidingswijze:
Bereidingswijze: - Verwijder de grove stukken hard vet - Injecteer het vlees met de injectiemix, circa 2 cm houden tussen de injectiepunten maak hierbij gebruik een rasterformaat - Na het injecteren dep je het vlees droog smeer je het in met een beetje olijfolie om vervolgens de kruiden in te runnen. - Wanneer het vlees goed in de kruidenmix zit verpak je het in folie in en leg het in de koelkast. Minimaal 24 uur bij voorkeur 48 uur. - Maak de bbq gereed voor indirect grillen op een temperatuur van circa 140° C. Haal in de tussentijd het vlees uit de koelkast en laat het op temperatuur komen. - Voeg een paar blokken kersen rookhout toe en leg het vlees op de bbq. - Na 3 - 3,5 uur roken haal je het vlees van de bbq en pak het in aluminium folie in. - Plaats het terug op de bbq en gaar door tot een kerntemperatuur van 90° C. Prik vervolgens in het vlees met bijvoorbeeld een saté prikker of het vlees boterzacht aanvoelt. Zo niet gaar nog even door tot het gewenste resultaat. - Wanneer het vlees gereed is haal het van de bbq en laat het in de folie nog een uur rusten. - Na het uur kun je het vlees pullen met als resultaat boterzachte shoarma. Nu kan je een heerlijke kapsalon maken. - Verhoog de temperatuur in de bbq naar 220°C - snij in de tussentijd 3-4 aardappelen in patat en besprenkel met olijfolie. - leg de patat op het rooster en bak deze gaar. Duurt ongeveer 20 minuten. - Vul een aluminium bakje met de patat en leg hier de pulled shoarma overheen. - Dek het geheel af met jong belegen kaas en plaats het bakje op de bbq. - Wanneer de kaas gesmolten is haal je het bakje van de bbq. - Maak het geheel af met sla, tomaat, komkommer, ui, knoflooksaus en uiensaus. - Eet smakelijk
Stemmen: 11

Aantal keer bekeken: ?