Alle recepten

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Inzender: Jacques van den Berg
Titel: Peren/carob/gembercake (eenvoudig, low carb, fris, zoet en luchtig)
Ingrediënten:
- 3 eieren (of minder eieren, maar aangevuld met melk) - 2 of 3 grote peren in stukjes - 100 gr suiker - 160 gr (volkoren) tarwebloem - 1 zakje (15 gram) bakpoeder - 100 gr olijfolie - 4 volle (!) el carob poeder (johannesbroodboommeel) - Snufje zout - 3 desserlepels (vol maar geen kop) gemberpoeder (combineert mooi met carob / maakt het extra lekker!) - Beetje magere chocomel om het beslag iets meer fluïde te maken (zodat het niet te stijf blijft) - Rookhout appel of kersen
Bereidingswijze:
Verwarm de green egg (of vergelijkbare bbq) met gesloten deksel voor op 180° C. Meng eerst de bloem goed met de baking soda. Mix de bloem vervolgens met de eieren (en eventueel melk), de suiker en de olijfolie tot een smeuïg geheel. Meng er tot slot de gember door, en schep daar de geschilde en in stukjes sneden peren doorheen. Giet het deeg in een met beboterde springvorm. Zet taartvorm in de voorverwarmde bbq met deksel en laat gedurende 30 tot 40 minuten garen met wat goed bevochtigde rookhout appel of kersen op de smeulende kolen. Goed in de gaten houden. Controleer met een prikker of het deeg gaar is.
Stemmen: 1

Aantal keer bekeken: ?